Nastavitve piškotkov
Domov / ...
Mestna občina Maribor
Urad RS za mladino
Zlati prijatelj ZPM Maribor
Aqua
NKBM
ZM
Srebrni prijatelj ZPM Maribor
Vecer
TV Maribor Radio Maribor
Bronasti prijatelj ZPM Maribor
Dravske elektrarne Maribor
Plinarna Maribor
Muzej NO Maribor

DOM MILOŠA ZIDANŠKA NA POHORJU

Dom Miloša Zidanška leži na Hočkem Pohorju, ob glavni cesti proti Bellevue-ju/Bolfenku na nadmorski višini 1030 m, varno odmaknjen od ceste in obdan z bogatimi pohorskimi gozdovi. Od Maribora je oddaljen 22 kilometrov, do njega pa se pripeljete po glavni cesti iz Hoč ali pa se do zgornje postaje Pohorske vzpenjače pripeljeta z gondolo, od koder je do doma 30 minut hoje. Storitve počitniškega doma večinoma koristijo otroci in mladostniki, gostimo pa tudi skupine odraslih.

Počitniški dom je namenjen različnim organiziranim skupinam, ki tukaj izvajajo svoje načrtovane programe in vsebine kot na primer:

 

sikiş izleporno

  • ZPM Maribor organizira v času počitnic letovanje, zimovanje in tabore za otroke in mladostnike ter različna usposabljanja, srečanja in druge aktivnosti.
  • Društva, zveze, druge neprofitne in profitne organizacije, ki se ukvarjajo z organizacijo dejavnosti za otroke in mladostnike, izvajajo letovanja, zimovanja, tabore, delavnice idr.
  • Kulturna društva in skupine organizirajo intenzivne vaje, delavnice, tabore in srečanja.
  • Športna društva in klubi izvajajo višinske kondicijske priprave, tabore in tečaje.
  • Študentski klubi in društva organizirajo tabore in tematska srečanja; študijske skupine pa bivajo v domu tudi v okviru terenskih vaj in ekskurzij.
  • Osnovne šole organizirajo zimsko in letno šolo v naravi, tabore za nadarjen in druge vsebinske tabore ter delavnice, projektne in tematske dneve.
  • Srednje šole izvajajo aktivnosti v okviru obveznih izbirnih vsebin in interesnih dejavnosti, projektne tedne, tabore, delavnice in ekskurzije.
  • Druge organizirane skupine, ki v domu bivajo v okviru strokovnih ekskurzij ali izletov, seminarjev, usposabljanj, srečanj…
  • Za individualne goste, predvsem družine, pripravimo posebne pakete v času prvomajskih počitnic in novoletnih praznikov.  

Dom obratuje celo leto, gostje pa lahko koristijo večdnevne pakete v obsegu, kot jim ustreza ali samo enodnevne pakete (projektni dan, ekskurzije, izleti).

 

Dodatne informacije:
ZPM Maribor - Referat za letovanja
tel.: 02 229 69 14 ali 02 229 94 53
fax: 02 229 69 20
e-pošta: referatzpm@zpm-mb.si
spletna stran: www.zpm-mb.si  


Dostop, zemljevid:

Počitniški dom ZPM Maribor - Dom Miloša Zidanška
Hočko Pohorje 38, SI-2208 Pohorje
tel.: 02 603 26 21
e-pošta: zidanskov.dom@zpm-mb.si

 

 

Dostop:

Na avtocesti iz Ljubljane oz. iz Maribora proti Ljubljani izberete odcep Pohorje - Areh in zavijete v vas Hoče. Takoj za odcepom je krožno križišče, kjer izberete drugi izvoz za Pohorje (Areh, Bellevue, Bolfenk) in se peljete po glavni cesti vse do križišča za Bolfenk/Bellevue ali Areh in zavijete desno proti Bolfenku/Bellevue-ju.

Ko se peljete po glavni cesti proti Bolfenku/Bellevue-ju, je po cca 1 km na desni strani odcep za Zidanškov dom, počitniški dom ZPM Maribor. Od glavne ceste je do doma makadamska cesta, parkirišče je pri domu.


Dom je od zgornje postaje Pohorske vzpenjače oddaljen pribl. 2 km. 

 Prikaži večji zemljevid

 

 

Dodatne informacije:
ZPM Maribor - Referat za letovanja
tel.: 02 229 69 14 ali 02 229 94 53
fax: 02 229 69 20
e-pošta: referatzpm@zpm-mb.si
spletna stran: www.zpm-mb.si

« nazaj